Як видалити канал на YouTube

Сьогодні складно знайти людину, яка хоча б краєм вуха не чув про безкоштовне відеохостингу Youtube. Своєю популярністю він почасти зобов’язаний простоті інтерфейсу і комфорту у використанні сервісу, що дозволяє користувачеві завантажувати, переглядати, оцінювати, коментувати відео, а також заробляти на них. Youtube – це мільярди щоденних переглядів, мільйони завантажуваних відеороликів, великі гроші і вкладені зусилля власників каналів.

На російського глядача припадає приблизно 2% всієї аудиторії хостингу. Ця Цифра чимала, враховуючи займане сайтом друге місце за кількістю відвідувань в інтернет-просторі всього світу.

Зміст

  • 1 Як видалити свій канал на Ютубі
  • 2 Рішення
    • 2.1 Не прив’язаного до Google
    • 2.2 Прив’язаного до Google
  • 3 Висновок

Як видалити свій канал на Ютубі

Відкривши свій перший канал, користувач перевіряє себе та хостинг методом проб і помилок. Набравшись досвіду, залишивши безліч коментарів і завантаживши пару-трійку відео, він часто задається питаннями: «А як позбутися від старих, вже непотрібних профілів на Youtube?», «Куди дінеться вся інформація, пов’язана з аккаунтом?», «Як бути, якщо при вході були використані ідентифікаційні дані профілю Google+(докладніше про цю соцмережі тут)?»

Як видалити канал на YouTube

Рішення

При видаленні запису з Ютуба назавжди варто добре розуміти, що всі завантажені відеоролики, залишені коментарі та повідомлення в приваті будуть загублені без можливості відкату. Також неможливо буде відкрити новий канал з вже використаним URL-адресою.

Не прив’язаного до Google

Видалення в Ютубі не залежного від Google+ профілю проходить у чотири простих кроки:

  • Безпосередньо сам вхід у канал.Як видалити канал на YouTube
  • Перехід до розширених налаштувань облікового запису.Як видалити канал на YouTube
  • Натискання кнопки «Видалити канал», розташованої в самому низу додаткових налаштувань.Як видалити канал на YouTube
  • Підтвердження видалення у віконці, в якому буде запропоновано вбити облікові дані.
  • Інакше справи йдуть з каналом, прив’язаним до Google+. Можна стерти єдиний акаунт Google (про те, як це зробити ми писали в цій статті), пожертвувавши при цьому листами на пошті gmail, а також даними інших гугл-сервісах. Варіант підходить користувачам, охочим створити новий профіль, позбувшись від застарілої інформації. Однак існує спосіб видалення кожного із сервісів Google окремо.

    Прив’язаного до Google

    Для видалення Ютуб каналу, пов’язаного з соціальною мережею Google+, слід поетапно:

  • Виконати вхід в профіль на plus.google.com.
  • Натиснувши в правому верхньому куті на свій логотип, перейти в «Мій акаунт» – «Налаштування».Як видалити канал на YouTube
  • Прокрутивши повзунок до пункту «Відключення сервісів і видалення облікового запису».Як видалити канал на YouTube
  • Вибрати один з варіантів: «Видалити сервіси» (при бажанні позбутися від даних в одному з сервісів потрібний варіант) або «Видалити обліковий запис і дані» (повне видалення аккаунта в самому Google та інформації в пов’язаних з ним сервіси).Як видалити канал на YouTube
  • Потім буде запропоновано ввести пароль повторно, після чого, натиснувши на Youtube в списку, що з’явився, можна пройти процедуру видалення. Канал видаляється повністю, або просто ховається від сторонніх.
  • Висновок

     

    В цілому, процес видалення Youtube каналу не займе багато часу. При правильному дотриманні покрокової інструкції зустріч з проблемами виключена. Після видалення облікового запису на відеохостингу можна ще деякий час спостерігати свої відео в пошуку як з комп’ютера, так і з телефону. Не потрібно дивуватися – це лише тимчасове явище.